keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ilmoita jättiputki ja jättipalsami internetissä

Puutarhakarkulaisten ilmianto on tehty entistä helpommaksi Pirkanmaalla. ELY -keskus on julkaissut uuden lomakkeen, jolla ilmoittelu onnistuu suoraan internetissä. Lomake löytyy tästä.

Ilmoituksia toivotaan varsinkin pienistä esiintymistä, sillä puutarhakarkulaisia on helpompi torjua pieninä kasvustoina. Myös yksityisiltä pihoilta ja pellonpientareilta voi ilmoitella kasvustoja! On nimittäin tärkeää, että pieniäkin kasvustoja torjuessa käsitellään ne jätteet oikealla tavalla, ettei ongelmaa siirretä vahingossa jätteen mukana toisaalle. Toiveena onkin, että saataisiin tarpeeksi ilmoituksia pienistä kasvustoista, jotta voitaisiin putsata koko kylä kerralla ikävistä karkulaisista.

Ilmiantoja vauhdittamaan Seppo Leinonen piirsi kuva jättiputkesta, joka hienosti kuvaa tarhakarkurin olemusta. Aikamoinen irvileuka!


Kuvaa on saatavilla meiltä postikorttinakin. Korttia tulee jakoon tilaisuuksiin, talkoisiin ja mm. puutarhaliikkeisiin!

11 kommenttia:

 1. Komea kasvi, kukka saattaa tulla sateenvarjon kokoiseksi mutta levitessään KAMALA, siemen
  itää jopa vuosien päästä, jos on päässyt kukki-
  maan, vaikea hävitettävä!
  Ei mitenkään hyödyllinen!!!!

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti ilmoitukseni perusteella jättiputken vielä pienet taimet oikeasti haetaan pois. Seuraan tilannetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Valitettavasti meillä ei ole olemassa hakupalvelua jättiputken taimille, mutta järjestämme talkoita ilmotusten perusteella. Jos haluat kutsua porukan kasaan tuhoamaan jättiputket, niin apua saa niin työvälineisiin, työnohjaukseen, jätteiden kuljetukseen kuin talkookahveihin. Yhteyttä voi ottaa suoraankin 4H:n Sampoon, puh. 050 320 9635.

   Poista
 3. خضعت مؤخرًا لعملية الفتق السري بالمنظار بالقاهره إنها نوع من الجراحة التي تستخدم شقوقًا صغيرة وكاميرا لإصلاح الفتق. كانت العملية طفيفة التوغل، مما يعني أنني شعرت بألم أقل وانزعاج بعد الجراحة.

  VastaaPoista