perjantai 3. elokuuta 2012

Karkussa esiteltiin jättiputken moninaiset torjuntatavat

Jättiputkea voi torjua monella eri tavalla. Karkun talkoissa saatiin maistiaisia useammasta menetelmästä.

1. Ensimmäisenä oli vuorossa peittäminen. Alue niitettiin ensin. Jyrkkään rinteeseen oli hieman haastava levittää peitettä, mutta yhteistyöllä tästäkin selvittiin! Peitteen reunoille kasattiin maata ja tiiliä, sillä niitä sattui pihalla olemaan. Lisäksi laitettiin muutamia runkoja pitämään peitettä maata vasten. Peitteeksi laitettiin kestopeitettä ja paksuinta muovia.


2. Seuraavassa kohteessa niitettiin aluetta valmiiksi torjunta-aineen levitystä varten. Torjunta-ainetta ei kannata laittaa täysikasvuisiin kasveihin. Niittämällä kasvusto ensin päästään paljon parempaan lopputulokseen. Torjunta-aine levitetään noin 2 viikon kuluttua niitosta, kun uudet lehdet ovat alkaneet ilmestyä. Siinä säästetään torjunta-aineen määrässäkin!

3. Karkussa päästiin myös keräämään kukintoja. Kukintojen katkaisu ja kerääminen pois estää siemenpankin syntymistä. Kukinnot kannattaa katkaista mahdollisimman ylhäältä, jotta uusia kukintoja ei syntyisi yhtä helposti. Katkaistut kukinnot on kerättävä pois, sillä siemenet kypsyvät myös katkaisun jälkeen. Kukinnot voi joko polttaa tai viedä jätteenkäsittelylaitokselle. Kaverin kanssa katkaisu sujuu parhaiten!


Karkussa järjestetään vielä uudetkin talkoot 9.8.2012, sillä kohteita vielä piisaa! Kokoontuminen Kyläkauppa Maisan pihassa klo 17.00, tervetuloa!

13 kommenttia:

 1. Nice website, the site is very interesting, a lot of helpful articles and the latest news that arouse interest. nice!!
  cara cepat menghilangkan tumit pecah-pecah
  cara cepat menghilangkan singkayo
  bahaya penyakit gondok beracun

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista