perjantai 24. elokuuta 2012

Puutarhakarkulaiset suoraan kartalle

Puutarhakarkulaisten ilmoituslomake on uudistunut. Lomakkeella voi nyt ilmoittaa suoraan kartalle, missä kasvihavainto sijaitsee. Tarkat koordinaatit auttavat paljon kasvien löytämisessä, sillä esiintymä ei välttämättä sijaitse katuosoitteen kohdalla.

Uusi ilmoituslomake sijaitsee osoitteessa www.jattiputki.fi. Linkki löytyy myös tämän bloginkin yläreunasta.

Ilmoitukset siirtyvät ensin hyväksyttäviksi, ja sitten suoraan kartalle. Kartta löytyy osoitteesta http://www.jattiputki.fi/kartta_iso.php sekä samalla tavalla tämän blogin yläreunasta. Kartasta voi käydä katsastamassa löytyykö omilta kulmilta jättiputkea. Karttaan siirretään pikkuhiljaa kaikki tähän mennessä saapuneet ilmoitukset. Ensimmäiset 200 jättiputki-ilmoitusta sieltä jo löytyykin, mutta Tampereen seudun ilmoituksia vielä puuttuu.

Ajantasainen kartta löytyy osoitteesta  http://www.jattiputki.fi/kartta_iso.php

Kartta antaa jo paremman kuvan puutarhakarkulaisten levinneisyydestä Pirkanmaalla ja ongelman laajuudesta. Tampereella on jo esim. jättiputkikasvustoja runsaasti, mutta jokaiseen kolkkaan Pirkanmaata jättiputki ei ilmoitusten perusteella ole vielä löytänyt. Jättiputki voidaan vielä hävittää Pirkanmaalta!10 kommenttia: