perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kuvia jättiputken torjunnasta peittämällä

Jättiputken torjuntaa peittämällä on päästy tekemään jo useampaan paikkaan tänä kesänä. Peittämiseen sopivista  paikoista kerrotaan enemmän tässä jutussa.

Tässä kuvakoostetta yhdestä urakasta. Koko homma kesti noin kaksi tuntia, ja sitä tekemässä oli seitsemän henkilöä. Hiki siinä hieman tuli, mutta ei ollenkaan hullumpi urakka!

Jättiputki peitti luonnonsuojelualuelle johtavan polun. Kasvusto oli yhtenäinen ja sopi hyvin peittämiseen.Ensin alue niitettiin. Niittojäte jätettiin muovin alle, jossa se mätänee ja nostaa lämpötilaa. Alueelta poistettiin risut ja kivet, sillä ne rikkovat helposti muovin.


Muovi levitettiin alueelle ja jätettiin hieman löysästi, jotta se ei mene heti rikki, jos joku sen päällä kävelee. Tasaisemmassa maastossa muovin voi laittaa tiukemminkin. 

Reunat haudattiin maan sisään tukevasti. Päälle aseteltiin kiviä ja rankoja, joita sattui alueelta löytymään. Nämä eivät yksin pidä muovia paikoillaan, mutta estävät hieman muovin lentoon lähtöä, jos muovi pääsee irtoamaan jostain reunasta. 


Paikalle laitettiin vielä toinen pienempi muovinpala aidan vierelle sekä kyltti kertomaan, miksi muovi on paikalle laitettu.Muovin ulkopuolelle jäävältä alueelta kitkettiin lapiolla jättiputket pois. Yksittäisiä taimia löytyi metsästä sieltä täältä. Muuten muovista ei ole mitään hyötyä.

Muovin paikalla pysymistä seurataan säännöllisesti ja kaikki jättiputken taimet käydään kitkemässä pois myös jatkossa. Muovi on paikoillaan kaksi vuotta. Sitten pitäisi jättiputken siementenkin olla maanpinnasta kuolleita.

Samoja kuvia löytyy myös facebookista.

11 kommenttia:


 1. UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

  NEWNEWS.FI - Hottest news from all the world
  Aina ilmainen uutisportaali.
  Kaikki tuoreimmat uutiset aina ensimmäisenä kellonympäri.
  Minuutti minuutilta, hetki hetkeltä, se nopein uutisvirta ympäri maailmaa.
  Uudenlainen tapa seurata uutisia internetissä 24 tuntia päivässä, 365 päivää vuodessa.
  Eri medioiden uutislinkkejä kokoava sivusto on yksi suosituimmista.

  http://www.newnews.fi/

  UUTISET, TALOUS, KULTTUURI, VIIHDE, URHEILU, HARRASTUKSET, BLOGIT

  VastaaPoista
 2. No matter, it is a transformative enterprise solution or a consumer oriented app, OSL leads to the complete app development process from ideation to concept delivery and to long term consistent support

  VastaaPoista